El Sr. Joan Salicrú és enginyer tècnic agrícola i tècnic assessor de l’institut d’educació secundària Santa Eugènia de Girona.

L’institut Santa Eugènia realitza l’activitat Hort i Cultura, que forma part del programa de recursos educatius de l’Ajuntament de Girona i és un projecte en el qual es dóna suport als centres educatius de la ciutat per tirar endavant el seu projecte d’hort, ja siguin horts urbans o horts tradicionals. Amb la col·laboració i assessorament del Sr. Joan Salicrú, l’institut Santa Eugènia ha volgut donar un pas més i, a més de fer hort ecològic, han optat per treballar també l’hort biodinàmic, esdevenint així el primer hort biodinàmic de les escoles i instituts de Girona.

El Sr. Joan Salicrú ha col·laborat també a la Jornada d’Horts Ecològics Escolars, organitzada per l’Ajuntament de Girona i el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, que es va celebrar a Girona per primer cop el passat mes de març. La seva conferència “Som el que sembrem. Experiència d’hort biodinàmic” va despertar l’entusiasme dels assistents. Amb les seves paraules va saber transmetre la feina del dia a dia i la importància de la biodinàmica. Va ser la ponència més ben valorada de la jornada per part de les persones assistents.

En el marc d’aquesta primera Jornada d’Horts Ecològics Escolars, el Sr. Joan Salicrú va fer aportació de grana de blat de moro barrat de Ripoll no-transgènic per obsequiar a tots els assistents.

Personalment, valoro profundament la saviesa acumulada del Sr. Joan Salicrú i agraeixo el seu entusiasme en l’assessorament i acompanyament del projecte Hort i Cultura que hem engegat des de l’Ajuntament de Girona d’acord amb el nostre compromís d’estendre la cultura de la biodinàmica a tots els horts escolars de la ciutat.